Regulamentul Cel mai frumos bebelus, cea mai frumoasa poveste

13 septembrie 2010 by Dr. Valeria Herdea0
T_4_front1.jpg

Traditie si.. haine noi in 2011 !

(pentru a trece direct la reguli, click aici)

      La inceput de An Nou se cuvine pentru cateva clipe, sa privesti cu  drag, inapoi, inspre Anul care tocmai s-a incheiat,asa ca la un prieten bun-sa te gandesti la oamenii alaturi de care ai pornit la drum, la cei alaturi de care ai ajuns la finele drumului, la ce a fost frumos in drumul tau si al lor, la ce a fost greu sau mai usor,la prietenii pe care ai reusit sa ii castigi ,dar mai ales sa ii pastrezi alaturi de tine, la durerea de a fi pierdut prieteni dragi inimii tale, la ce a castigat sau a pierdut sufletul tau in lupta cu Timpul Anului care a trecut! Privesti cu drag si cu recunostiinta inspre Anul care tocmai s-a incheiat,  la darurile sale, la bucuriile sale-pentru ca mai  ales, pe acestea din urma ne place sa le rememoram, dar mai ales, la implinirile de care ai avut parte .. si in sufletul tau, vor veni simplu si firesc  cuvinte calde,  pe care din pacate ,uitam ades sa le folosim cu mai mult curaj:multumesc Anule Bun, multumesc Tie Doamne!

      Privind inspre Anul cel Nou, ramane fireasca atitudinea  intrebatoare – dar acest An Nou cum va fi? Ce imi va aduce? Ce va aduce el celor din jurul meu? Vom fi in stare sa fim mai buni, mai puternici, mai intelepti? Vom avea curajul sa materializam visele, ideile noastre, mai mult decat in anul care a trecut? Ce planuri  avem? Ce putem realiza din ce ne dorim?

      Avem de acum “traditii” ale familiei largite Herdea! In familia noastra – a celor 3200 de suflete, in anul care a trecut am avut prima noastra aniversare – “cel mai site cu lipici” a implinit un an (suntem mandrii posesori ai acestui titlu, consfiintit-in premiera- cu un premiu de cristal din partea Academiei Parintilor!)

      Apoi a fost o sarbatoare frumoasa, cu multa lumina si bucurie curata, in prag de Craciun: Serbarea Calendarului- “Cel mai frumos bebelus, cea mai frumoasa poveste” – care a trecut de prima sa editie! A trecut cu brio, in ciuda greutatilor de care ne-am izbit sau poate tocmai de aceea a fost atat de frumos! Cea mai frumoasa traditie ale carei baze s-au pus in 2010, ramane – cred eu din tot sufletul meu- reuniunea de familie,  a familiei noastre largite, care  speram sa aiba loc in fiecare an de acum incolo!Am fost anul acesta peste 250 de suflete la serbarea calendarului – copii, parinti, Mos Craciun, Spiridusi si Craciunite, colindatori si prieteni, multi si dragi prieteni inimii noastre, cu totii am fost la un loc si ne-am umplut sufletele din plin de lumina si bucuria unui Craciun de vis!

      Dar ..traditia obliga! (unii spun ca nobletea ar fi cea care obliga),  noi credem, ca de fapt, Timpul este cel care ne obliga sa evoluam, in ritm extrem de rapid si vrem nu vrem, evolutia este in grup! (singurul care a ramas inca strict personal, este drumul spre desavarsire a propriului  suflet-este insa o problema  a carei abordare nu face subiectul  prezentului eseu, cu drag, intr-un alt context).

      Asa ca, dragii nostri am sa incerc sa va povestesc foarte pe scurt ce s-a intamplat  in clanul Herdea la inceputul anului acesta – hotararile mari este corect sa fie luate dupa consultari repetate in cadru largit! (au fost repetate consultari.. si foarte multi pro si contra..). Prima discutie , asa cum era si de asteptat a fost legata de problema “calendarului”- Continuam sau nu? Suntem in stare sa facem fata provocarii, pentru ca trebuie sa recunoastem este o provocare mai serioasa decat pare prima vedere? Daca da cum va fi? Pacientii, cei care sunt direct implicati, doresc sa reluam concursul? Cine poate participa? Care sunt regulile? Daca incepem concursul, pentru calendarul 2012, va intelege toata lumea care va participa, faptul ca se doreste un concurs civilizat, vesel, antrenant, armonios, pe baza de fair-play, respect si de multa, foarte multa dorinta de a  fi prieteni unii cu altii? Se va percepe corect faptul ca vor participa la concurs doar pacientii cabinetului? Vom putea acoperi ca timp, personal implicat, costuri legate de sustinerea concursului, editarea calendarului? Ne vom incadra in timp pentru a putea edita calendarul? Putem acoperi intregul mecanism care se pune in miscare, daca incepem concursul? Cine se implica? Callmed-ul ar fi o solutie pentru sustinerea costurilor legate de concurs? Ce facem cu celelalte  proiecte pe care le avem in derulare-cu Scoala parintilor? Dar cu Centrul de preventie de cancer de san si de col uterin?

     Multe intrebari, extrem de multe raspunsuri! Si totusi ce facem?! Am sa va raspund cu un singur citat, din opera unui scriitor drag inimii mele: “Ce inseamna riscul?! A-ti asuma raspunderea, intr-o lume aflata  permanent sub stare de asediu “Bertold Brecht”.

      Am luat decizia sa continuam si stiti ce a fost decisiv?!

      Am vorbit cu mamicile ,ai caror copilasi au participat la concurs.Pentru  mamici este foarte greu sa fie singure,zi de zi,  doar cu bebelusul lor , cu dilemele legate de cresterea si educarea lui, cu zecile de probleme pe care  le presupune   procesul minutios al formarii unui pui de om,cu momentele de teama si adesea de nesiguranta de a sti, daca decizia pe care tocmai ai luat-o pentru micutul tau este si cea corecta, foarte ades cu lipsa posibilitatii unei comunicari corecte si  a unei informatii profesionale de buna calitate. Concursul a fost  motivatia pentru ca mamicile sa intre pe site, sa citeasca, sa intrebe, sa afle rapid raspuns urmarind un filmulet de 2-3 minute, intr-un limbaj clar, simplu, fara artificii de limbaj medical de specialitate, dar mai ales, a permis mamicilor sa comunice intre ele, poate cel mai frumos lucru dintre toate, a fost faptul ca le-a creat premise, sa  fie prietene cu alte mamici asemeni lor. Sa fii mamica este un  miracol, sa ai in ingrijire pe puiul tau este un vis, dar turnul in care stai pentru a-l creste, desi este aurit, tot un turn izolat ramane,nevoia de a comunica devine o necesitate reala iar aceea de a avea prieteni adevarati este vitala. Acesta a fost argumentul care a decis, desi  inclinam sa ne oprim si sa spunem cinstit-  “Dragilor, a fost frumos, dar nu mai facem fata..”.

      Asa ca, am incheiat sirul consultarilor de clan si am trecut la un plan de achizitie a “hainelor” pentru noul sezon ..al “Concursului Bebelusul Anului” !           

      Dorim sa stabilim de la inceput cateva  reguli clare pentru toti participantii la concurs,dupa care sa ne ghidam pe parcursul acestui an:

Principiile de baza ale concursului

Respect, corectitudine, armonie, incredere, umor inteligent si de buna calitate, prietenie, dragostea fata de aproape.

Regulamentul Concursul “Cel mai frumos bebelus, cea mai frumoasa poveste” – editia 2011

**ultima editare: 24 septembrie 2011

 • 1. Participarea in cadrul concursului
 • Pot participa la concurs doar pacientii cabinetului C.M.I. Dr. Herdea Valeria, cu varste cuprinse intre 0-16 ani.
 • 2. Inscrierea
 • Pentru a participa la concurs, este necesar sa completati corect formularul de inscriere de pe pagina de Inregistrare (pentru a putea lua legatura cu dvs. mai usor).
 • 3. Decernarea premiilor lunare
 • In fiecare luna se vor alege 2 castigatori-un premiu intai – va fi decis pe baza voturilor obtinute de catre calculator (se va tine cont de comenturi, doar in caz de egalitate intre doi participanti) si un premiu special – ales pe baza albumului sau a povestii (cel mai frumos album foto sau cea mai frumoasa poveste) – va fi decis de membri juriului (membrii juriului = Echipa C.M.I. Dr. Herdea); ambii castigatori vor aparea pe fila de calendar a lunii respective, in format asemanator cu cel al calendarului 2011. Luna se va termina in ultima zi calendaristica a lunii respective la ora 22:00. In caz de egalitate, pentru departajare, se va tine cont de numarul de mesaje primite in cadrul profilului.
 • 4. Votarea
 • Se pot acorda maxim 1 vot pe zi de la aceeasi persoana. Voturile pot fi acordate doare de membrii site-ului. Astfel, daca nu sunteti bebelusi, dar vreti sa va sustineti favoritul, intrati pe pagina de Inregistrare, si va faceti cont de sustinator.
 • ** Dorim sa clarificam regula de mai sus, prin mentionarea ca “maxim 1 vot/zi/persoana” se refera la maxim 1 vot pe zi de persoana per ip/calculator. Prin urmare, daca mai multi membri ai familiei (locuind in acelasi imobil) doresc sa voteze bebelusul, ei nu pot acorda decat 1 singur vot/ip/calculator. De asemenea, cuvintele Ip si Calculator se citesc impreuna (adica nu avem un calculator si putem sa schimbam 100 de ip-uri, acest lucru ar fi ilegal si ar atrage suspendarea contului fara anunt in prealabil).
 • Citez:
 • Bebelusul castigator din fiecare luna este cel mai votat bebelus de PUBLIC nu de catre locatarii aceluiasi apartament. Ideea acestui concurs tine de puterea de angrenare a bebelusului (respectiv a parintilor sai) de a atrage cat mai multe voturi si mesaje de sustinere de la prieteni, rude, colegi de servici, etc., nu de a face o manie din votarea lui excesiva in fiecare zi de pe acelasi calculator (prin diverse tehnici de schimbare a identitatii). De aceea exista un profil, la care se adauga poze, se completeaza cu cateva texte, tocmai pentru a-l face cat mai atractiv (inspre atragerea sustinatorilor).Admin
 • Spre intelegerea mai buna a acestui punct, va invitam sa cititi si rubrica de Intrebari frecvente, ele fac parte din Regulament, fiind o explicatie mai detaliata a unor puncte mentionate aici, pentru cei care au nevoie de lamuriri.
 • 5. Decernarea premiilor anuale
 • Premiul – “Bebelusul anului 2012” se va acorda de catre membrii juriului si va fii si cover-ul/coperta calendarului 2012. Bebelusul anului va fii ales dintre cei 24 de castigatori de peste an, conditia de baza este insa, ca acesti participanti sa ramana activi. Juriul va lua in calcul – comportamentul echipei care sustine participantul, originalitatea albumului foto, al textului care il insoteste, gradul de implicare al respectivului castigator in activitatile sociale ce privesc elaborarea Calendarului, precum si organizarea Serbarii Calendarului. Dorim ca Bebelusul Anului 2012, sa reprezinte nu doar un model al unui copil mimunat – pentru ca toti copiii sunt minunati, dar mai ales dorim ca el sa reprezinte un brand de familie model, asa cum orice medic de familie isi doreste sa aiba in ingrijire si urmarire
 • 6. Durata concursului
 • Concursul va incepe la data de 01/02/2011 (cu cateva zile in plus, datorita variantei de proba a noului site), ora 00.00 si se va incheia la 30/11/2011, ora 22.00.
 • 7. Regula functionala pentru calendar
 • In luna februarie 2011 si in noiembrie 2011, vor fi  2 premii 1 si 2 premii speciale – pentru luna ianuarie, respectiv pentru decembrie, dat fiind situatia speciala a acestor luni – ianuarie este luna de inceput de sesiune pentru admin = vacanta pe site, la sfarsitul lui noiembrie va trebui sa avem calendarul gata pentru ca, una dintre marile noastre probleme cu editurile a fost faptul ca nici o editura, nu doreste sa preia comenzi in a 2a parte a lunii decembrie, preturile de cost fiind foarte ridicate in cazul comenzilor date tarziu.
 • 8. Abaterea de la regulament
 • Atragem respectuos atentia asupra urmatoarelor aspecte: tentativele de fraudare a concursului, comportament necivilizat, limbaj neadecvat, date eronate, lipsa unei atitudini sportive, mesaje negative. Vor atrage dupa sine excluderea din concurs sau orice activitate viitoare derulata de Herdea.ro, fara drept de reinscriere si fara explicatii suplimentare. (valabil atat concurentilor cat si sustinatorilor).
 • 9. Calitatea materialelor postate
 • Fotografiile neclare, intunecate, greu de prelucrat de catre edituri, vor atrage  dupa sine excluderea concurentului (in caz ca acesta este selectat castigator in ultima zi a lunii), responsabilitatea revenind direct participantilor.
 • 10. Desfasurarea premiilor
 •  Concursul se incheie in ultima zi din luna la ora 22.00.La ora 00.00 se vor anunta castigatorii.Concursul urmatoarei luni se reia incepand cu ora 00.00, dupa anuntarea castigatorilor. Castigatorii au obligatia de a contacta echipa administrativa in cel mai scurt timp, pentru a se stabili restul detaliilor.
 • Premiile lunare vor consta dintr-o diploma, o jucarie (in functie de varsta participantilor) si un CD cu sfaturi medicale video cu Dr. Herdea Valeria. Se vor acorda la cabinet, la o ora stabilita de comun acord cu castigatorii. Se va acorda un premiu special pentru pentru Bebelusul Anului, in cadru festiv, la Serbarea Calendarului, care va avea loc in luna Decembrie.
 • 11. “Serbarea Calendarului”  
 • La Serbarea Calendarului sunt invitati toti participantii din cadrul concursului “Cel mai frumos bebelus, cea mai frumoasa poveste”. Persoanele din afara care vor sa participe la serbare trebuie sa anunte confirmarea telefonic (telefonul cabinetului, in cadrul programului afisat pe site).
 • 12. Dispozitii finale
 • Ne rezervam dreptul de a face orice modificare fara un anunt in prealabil, inclusiv suspendarea concursului. Apasand pe butonul “Inregistreaza-te” sunteti de acord cu Regulamenul Concursului si cu Termenii si conditiile site-ului, si confirmati ca va aflati deja pe lista de pacienti a Dr. Herdea Valeria (in cadrul concursului nu pot participa decat pacientii cabinetului C.M.I. Dr. Herdea Valeria. Conturile persoanelor straine vor fi sterse de catre Admin).
 • 13. Sustinerea concursului
 • Persoanele fizice sau juridice care doresc sa se implice in activitatea de promovare si sustinere a acestui concurs, de editare a calendarului 2012, prin donatii si sponsorizari, pot beneficia de servicii de publicitate prin intermediul calendarului si al site-ului Dr. Herdea Valeria (anul trecut site-ul a inregistrat perioade de 2000+ vizite unice/zi).
 • 14. CallMed – serviciu telefonic de urgenta
 • Intrucat, ne dorim sa putem desfasura in conditii optime, concursul nostru cu toate evenimentele sale (calendar,serbare,etc), precum si sa derulam proiectele: “Scoala parintilor” si “Centrul de preventie de cancer de san si col uterin“, incepand din aceasta luna (ianuarie 2011), vom pune la dispozitia pacientilor un nou instrument de lucru – CALLMED – consiliere medicala telefonica in regim non-stop (apel taxabil 0,95 eurocenti + TVA), din reteaua Vodafone, Orange, Cosmote, urmand ca pana la inceputul lunii februarie sa functioneze si din reteaua Romtelecom. CallMed poate fi apelat  utilizand nr

1363

Cod 210011

(mai multe detalii pe pagina oficiala CallMed – serviciul de consiliere medicala telefonica)

 

Asteptam inscrierile dvs.pentru Concursul “Cel mai frumos bebelus, cea mai frumoasa poveste“!

Asteptam propunerile dvs., sugestiile si ideile dvs., folosind formularul de la pagina Contact.

Va multumim!

Sa aveti un AN NOU cu sanatate, cu bucurie,sa aveti curajul sa visati si  pe acela de a va transforma visele in realitate, sa fiti inconjurati de oameni dragi si buni si sa va fie sufletul plin de lumina, in tot ceea ce veti gandi, vorbi sau face in 2011!

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors