Sesiunea de vara a cursurilor Scoala familiei mele

07-dr-1200x675.jpg

     Intrucat in lunile precedente C.M.I. Dr. Herdea Valeria a fost implicat in desfasurarea unor activitati de promovare a educatiei pentru sanatate la nivel national, programul cursurilor postat anterior pe site nu a putut fi dus la indeplinire. Pentru a remedia situatia si a putea respecta programul cursurilor anuntat anterior, s-a luat decizia comasarii cursurilor sub denumirea de “Sesiunea de vara a cursurilor Scoala familiei mele“.

 

     Astfel, C.M.I. Dr. Herdea Valeria alaturi de MiniClub Condor, in cadrul programului “Parteneriatul pentru educatie medic  familie, cheia de bolta pentru mentinerea starii de sanatate a familiei” organizeaza in perioada de vara iunie-august continuarea cursurilor, intr-o noua locatie.

Navigare usoara

 1. Generalitati
 2. Temele abordate
 3. Despre noua locatie
 4. Programul cursurilor pe lunile de vara
 5. Programul cursurilor pe zile
 6. Reguli de grup
 7. Organizatori & Inscriere curs
 8. Cazare & Costuri & Transport
 9. Ganduri de final

Temele abordate

 • Quo vadis familia?
 • Familia contemporana intre traditii, provocarile societatii moderne si echilibrul oferit de educatie. Interferente  psiho-socio-comportamentale, medicale si spirituale

 

Despre noua locatie

     Cu putin ajutor din partea prietenilor nostri de la MiniClub Condor, am reusit sa mutam locatia cursurilor din cabinetul nostru catre orasul Valea Doftanei (Jud. Prahova). Decizia de a alege o locatie in afara orasului Bucuresti, a fost motivata de dorinta  organizatorilor ca la aceste cursuri, in primul rand, sa poata participa intreaga familie – parintii, alaturi de copii iar in al doilea rand de faptul ca perioada de weekend permite comasarea cursurilor, care vor include parte teoretica, parte practica-aplicativa, atat pentru parinti, pentru copii, dar si pentru ambele grupe impreuna. Copiii vor avea parte de o echipa de coordonare formata de educator si medic, adultii vor avea o echipa de pregatire separata formata de medici si terapeut de terapii alternative. Cele doua grupe vor avea activitati separate si de asemenea comune, in functie de programa pe care o au fiecare de parcurs.Exceptia de la aceasta situatie o constituie mamele cu sugari mici, care vor ramane impreuna pe parcursul cursului.

 

     Cursurile oferite intr-o locatie departe de oras, in mijlocul naturii, pot permite alaturi de achizitia de noi informatii, noi cunostiinte, in dificila meserie de parinte si in responsabilizanta si extraordinara aventura care este Viata pentru copiii nostri, cu siguranta permit si relaxare, odihna, incarcarea armonioasa a bateriilor sufletului nostru.

 

     Cazarea se va face in cadrul unitatii Pensiunea Valea Negrasului*** . Distanta dintre Bucuresti si Valea Doftanei este de 130km. Statiunea se afla la o altitudine de 800 – 1000 m.

 

Programul cursurilor pe lunile de vara

 • Curs 1-3 iunie

–  Copilul 1-14 ani. Abordare interdisciplinara pe etape: prescolar, scolar mic, pubertate . De la joc la invatare.

–  Adolescentii. Intre personalitate si individualitate. Optimizarea profesiei.

–  Familia tanara. Valentele iubirii.

 

 • Curs 20-22 iulie

– Tinerii si profesia. Intre cariera si familie.

– Familia si provocarile vietii de cuplu: el, ea si …noi. Managementul stresului in familie si la locul de munca.

– Competitie sau echilibru? Un copil,doi copii…

 

 • Curs 3-5 august

– Familia – intre aspiratii si realizari. Darurile familiei. Cariera sau familie? Sunt posibile amandoua?

– Copiii mari si …copiii lor. Generatiile. Mecanisme de protectie in familie.

– Boli incurabile, intre preventie, tratament si sustinerea celor dragi – abordare holistica.

 

Programul cursurilor pe zile

     Cursurile se vor desfasura incepand de Vineri seara (orele 18.00) pana Duminica la amiaza (orele 14.00). Programul preliminar este prezentat mai jos:

 

 • Vineri

– 17.30-19.00 Cazare

– 19.00-20.00 Cina

– 20.00-21.00 Prezentare program, acomodare participanti

 

 • Sambata

– 07.30-08.30 Mic dejun

– 09.00-12.00 Atelier 1

– 13.00-14.00 Pranz

– 14.00-16.00 Odihna

– 16.00-19.00 Atelier 2

– 19.30-21.00 Cina


 • Duminica

– 08.00-09.00 Mic dejun

– 09.00-12.00 Atelier 3

– 12.30-13.30 Pranz

– 14.00-15.00 Eliberare camere

– 14.00-14.30 Plecare spre Bucuresti

 

Reguli de grup

     Comportamentul pe parcursul cursurilor de vara se bazeaza pe respect reciproc, decenta, bun-simt, altruism, atitudine prietenoasa, dreptul de a participa la toate activitatile educative desfasurate, precum si la cele de agrement.

 

     Respectarea de catre cursanti a programului de curs – sosire, cazare, participare la curs. In cazul in care un membru al familiei, nu doreste sa participe la curs, nu este obligat sa o faca. Poate sa fie prezent doar la activitatile de agrement. Pe perioada cursului, va putea desfasura activitati individuale. Acceptul de a participa la aceasta mini-tabara educationala, este insa conditionat, de comportament decent si de a nu deranja in nici un fel prin comportamentul propriu pe nimeni, dintre cei care participa efectiv la curs.

 

     Se vor respecta strict orele de masa, curs, trezire, stingere, utilizare a focului.

     Toti cei participanti  se vor implica ,in buna desfasurare a cursului , precum si in desfasurarea cat mai placuta a perioadelor de agrement.

 

     Este obligatoriu:

– pastrarea in conditii de curatenie si siguranta a zonei in care se va desfasura cursul precum si a intregii zone de cazare,

– respect fata de personalul pensiunii.

– pe perioada cursului este interzis cu strictete – consumul de alcool, fumatul, comportamentul indecent.

– telefoanele se vor mentine pe silent pe parcursul orelor de curs.

– nu sunt acceptate discriminari de -sex, religie, apartenenta politica, dizabilitati.

– adresabilitatea intre cursanti se va stabili de comun acord, la inceperea cursului.

– respect fata de – speaker, cursanti, posibilitatea de interventie la finalul prezentarii materialului.

– dreptul la opinie, fara a fi premise abateri de la minima decenta, intre interlocutori.

– copiii vor avea un saculet, care sa contina-apa plata la 0,5 l imbuteliata, haine de schimb, in functie de conditiile meteo si varsta, palariuta, incaltaminte solida.

– in functie de patologia cunoscuta, se recomanda participantilor sa aiba o trusa medicala de urgenta proprie asupra lor.

– in completarea formularului de inscriere, va rugam sa specificati eventualele alergii, intolerante, boli cronice, etc.

– informatiile si materialele primite la curs sunt confidentiale.

– organizatorii vor asigura: program de curs, materiale, conditii decente de cazare si masa.

 

Organizatorii & Inscriere curs

     Mai multe detalii despre cazare, masa si cursuri, program de agrement, vor fi oferite de catre organizatori:

 • Teodor Herdea – detalii curs – 0723.144.572
 • Iorgulescu Adrian – detalii administrative – 0725.211.112

     In vederea bunei desfasurari a cursului, precum si a intregii perioade de weekend, va aducem la cunostiinta urmatoarele:

– inscrierea la cursuri este conditionata de completarea formularului de inscriere: download Formular de inscriere.docx, download Formular de inscriere.doc

 

Cazare & Costuri & Transport

     Se vor percepe contravaloarea cazarii, meselor (sunt incluse trei mese/zi), material de curs, cheltuieli ocazionate de personal auxiliar necesar pentru ingrijirea si supravegherea copiilor, ceea ce insumeaza in total:

 

1. Cost de persoana pentru participarea la un curs (de Vineri pana Duminica)

– varianta singur in camera dubla (nu exista camera single) –560 ron

– varianta singur in garsoniera – 600 ron


2. Cost pentru un cuplu pentru participarea la un curs (de Vineri pana Duminica)

– camera dubla – 960 ron

– garsoniera 1000 ron


*Nu se percepe taxa suplimentara pentru cazarea copiilor cu varste sub 12 ani, cazati in camera cu parintii!

**Mesele acestora vor fi achitate separat, in functie de cerintele parintilor si oferta pensiunii.


     In cadrul acestui pachet de curs, organizatorii ofera bonus:

– cursurile pentru copii + supraveghere copii, in perioada in care se deruleaza cursurile pentru parinti

– organizare activitati de agrement: excursie pentru copii, foc de tabara, mini-zoo pentru copii, concursuri pentru copii, pictura pe piatra, lemn.

 

Optional

     Transport pentru participantii care nu au alt mijloc de deplasare in zona, organizatorii asigura transport  dus-intors cu microbus – 80 ron/persoana.

     Pentru a se putea face rezervarea intregii locatii, in conditii corespunzatoare, este necesara achitarea avansului de participare la curs100 ron de persoana (minim solicitat de catre pensiune), pana la data de 18.05.2012.

 

     In perioada 14.05.2012 – 18.05.2012, puteti achita avansul de curs la sediul cabinetului in zilele de Luni si Miercuri intre orele 18.00-19.30, Marti, Joi si Vineri intre orele 09.00-11.00.

 

     Neprezentarea dvs. la curs sau nerespectarea  regulilor de comportament prevazute  mai sus,atrag dupa sine, excluderea de la programul educational si atrag de asemenea, pierderea  avansului achitat anterior.

 

     Plata integrala a cursului se va face in perioada 18.05.2012 – 25.05.2012, in cuantum precizat mai sus.

     Atragem atentia ca neplata integrala a cursului, pana la data de 25.05.2012, atrage dupa sine neparticiparea  la curs si pierderea avansului.

 

Ganduri de final

     Dorim sa  va asiguram ca ne-am gandit foarte mult, inainte de a lansa acest proiect de vara. Nu este usor de realizat si implica o responsabilizare mult mai mare decat in cadrul cursurilor noastre desfasurate la cabinet. La cabinet, am fost doar noi, intr-un fel sau altul “acasa”, asa cum ne-am obisnuit sa ii spunem cabinet. Sa incerci organizarea de cursuri intr-o alta locatie, in afara zonei familiare tie si pacientilor tai, este deja un act care implica riscuri enorme – fie increderea excesiva ca si-ar dori si altfel de cursuri, fie un dram de risc…putin mai mare in realitate decat estimam la acest moment; implica de asemeni costuri materiale, ce tin de deplasare, cazare, masa, logistica. Nici asta nu este usor de dus. Incercam  macar sa nu implice costuri foarte mari pentru curs. Macar la acest capitol dorim sa fie ca “acasa”.

 

     Avem alaturi parteneri excelent pregatiti. Initiem cursurile de copii, bine punctate educational. Initiem cursurile pentru familie, altfel decat am facut pana acum. Invatam despre valoarea timpului pentru familia noastra, despre valori de baza ale vietii noastre, despre cum sa modelam ceea ce avem in noi.

 

     Nu vrem sa va schimbam, ne dorim sa va descoperiti dvs. insiva, adevaratele dvs. potente si sa aveti curaj sa le manifestati si sa va manifestati, asa cum sunteti  cu adevarat. Incercam sa va ajutam sa descoperiti mecanisme de protectie, intr-o lume, in care valorile traditiei nu mai prea au loc, in care lupta pentru supravietuire, calca tot si distruge pana si valorile noastre intrinseci. Incercam sa va ajutam sa va claditi temelia casei “pe terenul fertil”al profunzimilor sufletului dvs.

 

     Pentru toate acestea, avem nevoie sa fiti partenerii nostri, in acest proces de educatie, al dvs .si al nostru, pentru ca si noi invatam alaturi de dvs,. la fiecare dintre cursuri. Nu sunt doi oameni la fel, nu sunt doua situatii identice si nici rezolvarea acestora nu va fi la fel, cu atat mai putin impactul in viata fiecaruia dintre noi sau modul in care facem fata la stress, emotii  pozitive sau negative, ar putea fi vreodata identice.

 

     Exista posibilitatea ca aceste cursuri sa fie foarte placute, dupa cum exista posibilitatea ca ele sa nu fie “gustate” prea tare de anumiti doritori in ale invatarii.

     Nu va putem promite nimic, din ceea ce nu va depinde direct de noi, dar in mod cert ne vom stradui sa va fie cat mai bine si sa ramaneti in suflet cu amintirea placuta, macar de a fi incercat, noi toti impreuna cu dvs. alaturi de noi, intr-o singura “familie largita” sa creem ceva inedit, nou si armonios, care sa ne infrumuseteze viata, sa ne faca mai curajosi, mai buni, mai intelepti si mult, mult mai toleranti cu semenii nostri, cu noi insine si daca vom reusi sa ne acceptam pe noi insine, sa ne respectam pe noi insine, sa ne apreciem corect, sa fim mai fericiti, in mod cert vom reusi toate acestea cu si in familiile noastre!

 

Cu drag,

Echipa C.M.I. Dr. Herdea Valeria

download Formular de inscriere.docx

download Formular de inscriere.doc

Pdf  Sesiunea de vara a cursurilor Scoala familiei mele.pdf

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors