Atelier 3 – Nou nascutul – retrospectiva de Sambata

3 februarie 2012 by Dr. Valeria Herdea0
43-dr-1200x675.jpg

     Sambata 21. 01. 2012, a avut loc in cadrul CMI Dr. Herdea Valeria cel de-al cincilea atelier din cadrul cursurilor “Scoala familiei mele”. Atelierul s-a desfasurat sub deviza deja cunoscuta, aceea, ca doar un parteneriat real intre parinti si medici va putea sta la baza cresterii, dezvoltarii si educarii unor generatii mai sanatoase, atat din punct de vedere fizic cat si psihic.


     Invatarea implementarii de la cele mai mici varste a unui comportament social, emotional corespunzator unei societati evoluate, poate fi realizat, doar cu o munca asidua din partea tuturor actorilor implicati, in procesul de formare al copiilor. Copiii sunt cea mai sigura reflexie a unei societati. Copilul reflecta familia sa. Legile care guverneaza o societate mare sau mica, sunt aceleasi legi care guverneaza si familia.

     Este armonie in familie – va fi armonios si copilul!

     Este dizarmonie in familie – va fi dizarmonie si in dezvoltarea copilului!

     Indraznim sa afirmam cu certitudine, ca suferinta unui copil este direct legata de lipsa de manifestare a afectivitatii, intelepciunii, bunatatii, armoniei interioare in cadrul propriei familii!


     Prin suferinta unui copil se pot intelege, nu doar afectiunea fizica (boala, in cea mai simpla expresie a sa), dar mai ales traumele sufletesti, pe care le poate induce o familie dizarmonica in sufletul unui copil. Ele sunt cele care vor modifica structurile acelui copil si ale viitorului adult pe care acest copil il va reprezenta maiine.

 

     Lupta pe care trebuie sa o ducem, este mai intai cea cu noi insine – sa fim noi mai buni, mai sanatosi, mai armoniosi, la minte, trup si inima si apoi sa incepem, sa facem ceva la nivel de familie, grup comunitar sau societate, pentru ca ziua de maine sa aiba o alta Fata, a alta Lumina. Cam asta ar fi pe scurt filozofia acestor cursuri pe care le facem in cadrul Scoala familiei mele. In aparenta, teribil de simplu, in realitatea noastra, foarte dificil de implementat..


     Nu am sa detaliez foarte mult subiectele care s-au discutat, la acest atelier, am sa dau doar titlurile, tocmai pentru a fi mai incitant, pentru urmatoarele intalniri. Speram, sa reusim sa publicam la finalul acestui an si cartea, care va reuni toate aceste cursuri, insotita de un dvd, care va avea inserata partea de practica (baie, masaj, resuscitare, alimentatie naturala, recuperare, jocurile copilului, jocurile de rol, etc.)

 

     Dl. Dr. Kouloussosas, ne-a vorbit despre problemele lauzei, refacerea plagilor operatorii la cezariene, vindecarea epiziotomiiilor, ingrijirea genitala corecta a lauzei, contraceptie.

     Despre alimentatia lauzei (insotita de retete concrete si cu.. caloriii numarate) si despre cand si cum dam jos kilogramele in plus de dupa sarcina, ne-a vorbit elegant si stilat, d-na Dr. Soldea Lidia.    

     Dl. Lefter Andrei si  d-ra Irina Stoica ne-au exemplificat, pasii de recuperare pentru tanara mamica -tipuri si trepte de exercitiu fizic pentru lauza si bebelus.

 

     Am discutat despre principii de alimentatie naturala – despre avantajele alaptarii, contraindicatii majore, despre alimentatie artificiala, atunci cand nu exista alte posibilitati de a-ti hrani copilasul. Am vorbit despre triste realitati din lume, despre cum este sa te lupti pentru ca laptele tau sa iti hraneasca bebelusul, pentru ca tu poti avea nesansa de a fi bolnava si abia atunci devii constienta despre ce poate implica o astfel de situatie-despre ce pot si trebuie sa faca, mamele cu hepatita tip B, despre infectia HIV/SIDA, despre situatia grava in care se afla bebelusii din multe zone ale lumii, in care s-a ajuns sa fie mai putin riscant sa il alapteze mama, chiar infectata fiind, decat sa il lase pe bebelus fara nici o sursa de hrana, pentru ca NU EXISTA O ASTFEL DE SURSA DE HRANA!!!

 

     Am discutat despre ce inseamna sa fii binecuvantat cu un bebelus sanatos si sa fii sanatoasa, tu insuti pentru a te bucura plenar de momentul in care iti tii pruncul la san si il hranesti, stiind ca odata cu laptele tau ii sporesti imunitatea, sanatatea, dar mai presus de toate il hranesti cu dragostea ta!


     Am abordat subiectul anxietatii si al depresiei, de dupa euforia sosirii acasa a bebelusului, despre statutul de bunici al propriilor tai parinti si despre cum percepe fiecare dintre membrii unei familii, aparitia unui nou membru al ei, despre relatia de cuplu si despre sentimentul de abandon pe care il resimt multi tineri soti, atunci cand sotiile lor sunt lauze si mamici superdedicate, despre ce face si cum percepe copilul deja acasa (fratiorul mare)  venirea si instalarea “micutului”in Imperiul in care pana atunci doar el a fost stapan.

 

     Am vorbit despre celulele stem – ce sunt ele, la ce folosesc, care sunt pasii pentru ca tu sa poti afla mai multe despre avantajele acestei achizitii ale civilizatiei.

 

     Au fost alaturi de noi, pe d-na Dr. Mirela Nedelcu (Aptamil) colegii de la firma Cryo-Save (Vavian), Dr. Alexandra Burcusi, care ne-a prezentat un adevarat “Album de familie: Vechii si noii membri ai familiei” -cu prietenii nostri necuvantatori, dar atat de dragi si apropiati inimii noastre, despre beneficii si cum sa minimalizam riscurile atunci cand avem catel sau pisoi sau..pe Squeeze, porcusorul de Guineea.

 

     Au fost abordate subiecte sensibile, despre care se pare ca nu multa lume are curajul sa vorbeasca deschis, fie pentru ca “nu dau bine”, fie ca “nu reprezinta o abordare stiintifica”..etc, pentru marea majoritate a mediei, precum:  “Importanta educatiei spirituale a parintilor pentru dezvoltarea optima a copilului” despre care ne-a vorbit cu caldura si pasiune Dl. Herdea Teodor. A trezi in noi Universul sensibil al sufletului, al cautarilor noastre, a incerca sa dezvolti acesta cunoastere interioara a fiecaruia, este probabil solutia la actuala criza morala si existentiala in care ne zbatem cu totii. Drumul initiatic al fiecaruia dintre noi se contureaza inca din etapa periconceptionala, se desavarseste in uterul mamei si urca la suprafata odata cu cresterea si inaintarea in varsta, a fiecaruia dintre noi. Datori suntem cu totii, sa dam in dar ceea ce am primit si noi la randul nostru de la cei ai caror invatacei am fost. Datori suntem sa le aducem un gand de multumire si ce alta multumire ai putea sa le aduci unor Ingeri de Lumina decat sa inveti si pe altii cum sa asculte, cum sa traduca in mod corect ce au auzit si cum sa prinda curaj sa puna in practica ce au inteles, pentru binele semenilor lor dar sl al lor personal?!

 

     Vezi Atelier 4 – Copilul mic. 0-3 ani >>

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Herdea.ro – Portal Medical

Herdea.ro - Portal medical
Herdea.ro – Portal medical

Herdea.ro © 2021 | Termeni si conditii 

Herdea.ro – Portal medical

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors