Alimentatia mamei

13 martie 2011 by Dr. Valeria Herdea0
17-dr.jpg

Alimentatia mamei care alapteaza trebuie sa indeplineasca cateva criterii esentiale – sa fie consistenta, de foarte buna calitate, sa contina toate principiile alimentare necesare, proteine, glucide, lipide in proportii echilibrate, vitaminte, saruri minerale si fibre in cantitate optim benefica pentru mama si pentru bebelusul pe care il alapteaza. Alimentatia trebuie sa fie variata, dar trebuie pliata si pe nevoile mamei dar si pe cele ale bebelusului.

 

 

     Alimentatia mamei este foarte importanta in sensul ca trebuie sa manance consistent dar curat, proaspat si civilizat. In general le recomandam un regim ovo-lacto-vegetarian, pentru ca este foarte important sa manance carne alba sau cel mult pui, piept sau gratar. De obicei le spunem sa manance lactate dar nimic fermentat. Le recomandam iaurt facut in casa pentru a evita substantele conservante, acele celebre “E”-uri folosite in industrie. In general le administram si la mamici ceaiuri de chimion cu anasol.

 

O mama linistita, un copil fara colici

     S-a observat ca acolo unde mamica este agitata, stresata si copilul are colici. Daca mama este linistita si are incredere in capacitatea ei de a creste copilul, atunci cel mic nu va avea colici. In familiile unde este liniste si pace, copilul nu are colici. Mama trebuie inconjurata de dragoste si afectiune. O mama obosita, care nu este nici iubita, nu va reusi sa transmita calmul si dragostea materna bebelusului.

 

De retinut

     Nu uitati, mamei i se recomanda o alimentatie ovo-lacto-vegetariana, mamica trebuie sa fie linistita, iar starea psihica a parintilor influenteaza foarte mult copilul!

 

>> Citeste si: Cum scapam de colicile sugarului?

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors