Mesele copioase de seara, sursa unui somn agitat

9 noiembrie 2014 by Dr. Valeria Herdea0
mesele_copioase_de_seara,_sursa_unui_somn_agitat.jpg

Mesele copioase de seara, pot duce la imbolnaviri ale aparatului digestiv si cardio-vascular. Insa in afara de afectarea de organ, un efect mult mai direct il simtim cand mergem la culcare.

 

Dupa consumul unei cine copioase, organismul are nevoie de timp pentru a procesa mancarea. In somn, stomacul nu poate sa lucreze la aceeasi intensitate ca si in starea de veghe. Astfel, somnul devine unul agitat, iar adesea apar vise terifiante-cosmarurile, cu impact asupra starii de sanatate pe termen lung.

 

Midnight snack” (sau “gustarea” de la miezul noptii) intra in aceeasi categorie, dar adaugam aici un alt efect secundar: alterarea greutatii corporale in sensul cresterii acesteia!

 

Stiati ca:

– pancreatita acuta (imbolnavire severa a pancreasului) apare frecvent si in urma abuzurilor de alimente grase, mese “stropite” cu alcool?

mesele bogate pot influenta efectul unor medicamente? Alimentele pot reduce procentul de medicament pe care il va utiliza in mod real organismul uman, din intreaga cantitate pe care pacientul a primit-o la un moment dat.  Exemplu: administrarea de antibiotic – amoxicilina, augmentin –procentul de antibiotic absorbit de catre organismul uman va fi mai redus daca aceste medicamente se vor lua imediat dupa masa. Ele pot fi luate fie cu 30 minute inainte de masa , fie la o ora si jumatate dupa masa (perioada suficienta pentru ca stomacul sa se goleasca de continutul alimentar iar absorbtia medicamentului sa fie optima).

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Herdea.ro – Portal Medical

Herdea.ro - Portal medical
Herdea.ro – Portal medical

Herdea.ro © 2021 | Termeni si conditii 

Herdea.ro – Portal medical

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors