Comunicat post-eveniment al Primei Conferinte Nationale a AREPMF

comunicat_post-eveniment_al_primei_conferinte_nationale_a_arepmf.jpg

Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF) a organizat in perioada 27 Februarie – 1 Martie 2015, prima Conferinta Nationala cu titlul “Practica pediatrica in medicina de familie – Prezent si perspective’’. Evenimentul desfasurat la Hotel New Montana din Sinaia, a avut ca principal obiectiv abordarea interdisciplinara a subiectelor importante pentru practica pediatrică a medicilor de familie din Romania. Reactiile pozitive apărute imediat dupa eveniment, din partea lectorilor si a participantilor, confirma valoarea stiintifică a evenimentului precum și necesitatea organizării unui astfel de eveniment.

 

Conferinta AREPMF a beneficiat de prezenta, implicarea si aportul stiintific al profesioniștilor de top din pediatria romaneasca:  Prof. Dr. Ioana Anca – Presedinte Comisie de Etica IOMC “Alfred Rusescu”, Bucuresti, Prof. Dr. Marin Burlea – Presedinte Societatea Romana de Pediatrie, Prof. Dr. Monica Hancianu – Decan Facultatea de Farmacie, UMF “Gr. T. Popa”, Iasi, Prof. Dr. Doina Plesca – Decan UMF “Carol Davila”, Bucuresti, Prof. Dr. Maria Stamatin – Prorector UMF “Gr.T.Popa”, Iasi, Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu – Sef Sectie Toxicologie Pediatrica, Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu”, Bucuresti, Conf. Dr. Sorin Man – Prodecan Facultatea de Medicina UMF “Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, Conf. Dr. Alexandru Rafila – Seful Catedrei de Epidemiologie si Microbiologie a UMF “Carol Davila”, Bucuresti, Conf. Dr. Dumitru Bortun, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a SNSPA, Bucuresti , Sef Lucrari Dr Adriana Cosmescu- Diabetologie pediatrica, UMF Grigore T Popa Iasi, Sef lucrari Dr Raluca Ioana Teleanu – Neurologie Pediatrica, Bucuresti, As. Univ. Dr Bianca Simionescu – Clinica Pediatrie II, UMF Cluj-Napoca  precum si  personalitati marcante din lumea medicala, juridica si artistica din Romania.

 

Programul stiintific, a fost pregatit dupa o analiza a problemelor majore cu care se confrunta medicii de familie in practica de cabinet, abordand probleme de nutritie la sugar si copil, patologia respiratorie, alergiile la copil, patologia somnului, patologia neurologica, deficientele de auz, diabetul zaharat, urgentele pediatrice, imagistica in pediatrie, bolile infectioase si prevenția prin vaccinare la copil. Au fost prezentate lucrari de cercetare originale ale medicilor de familie care profesează in mediul urban sau in mediul rural. O atentie deosebita a fost acordata lucrarilor  privind urmarirea si monitorizarea fostilor prematuri la nivel de asistenta primara, precum si modalitati de optimizare a comunicarii intre esaloanele medicale. De un interes aparte s-au bucurat sesiunile de malpraxis si de legislatie medicala dedicată. O noutate absoluta a fost constituita de sesiunile de tip “Meet the expert sustinute de specialist in domeniu.  Cea de-a doua zi a a adus un program dens si variat  fiind organizata in paralel si o sesiune dedicata asistentilor medicali.

 

Prezenta a peste 450 de medici si asistente medicale, dovedeste interesul pentru pregatirea stiintifica in domeniul practicii pediatrice a medicului de familie. Nivelul stiintific atins cu ocazia acestei prime conferinte lanseaza provocarea pentru anii care vor urma, ca aceste manifestari sa aduca raspunsuri concrete si rezolvari, intrebarilor care ne framanta in practica de zi cu zi.

 

Cea mai sugestiva imagine a conferintei a fost redata de catre unul dintre participanti:

Se pare ca reusita evenimentului s-a datorat faptului ca organizatorii, medici de familie cu practica pediatrica, au intuit exact cererea in acest moment a colegilor din acest segment aparte. Cand lucrurile se nasc in mod natural, din pasiune, si evolutia lor este fireasca. Tot asa, aceasta conferinta a avut ca si interes central medicul de familie cu practica pediatrica. AREPMF ARE suflet, ARE talent, ARE priza, ARE succes, ARE sustinatori, ARE viitor. A fost o experienta noua, memorabila, care a unit nu numai profesionisti, ci si inimi de oameni mari, care bat puternic si special pentru cei mici.

 

Album Foto: Conferinta Nationala a Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie

comunicat post eveniment arepmf

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors