Cum alegem corect incaltamintea copiilor

21 decembrie 2014 by Dr. Valeria Herdea0
cum_alegem_corect_incaltaminea_copiilor.jpg

Cand vorbim de incaltamintea copiilor, este normal sa ai intrebari. De la ce varsta cumperi prima pereche de pantofi? Ce fel de incaltaminte are nevoie micutul tau? Vom afla impreuna raspunsurile.

 

Inainte insa de a-ti pune intrebari despre incaltamintea copiilor, este important sa stii cate ceva despre cum se dezvolta piciorusele micutului tau.

 

Astfel, in aceasta editie a emisiunii “Meditatii pentru parinti cu Simona Dragomir“, medicul pediatru Dr. Valeria Herdea explica ce se intampla cu picioarele bebelusului la nastere, cum se dezvolta si cum, astfel, poti alege pantofii potriviti.

 

Incaltamintea la copii – Dr. Valeria Herdea

**Preluare Radio ItsyBitsy

 

Odata ce se naste copilul, pozitia picioarelor poate indica suferinta la nivelul sistemului muscular sau al articulatiilor. Medicul poate constata de la prima examinare daca ceva nu este in regula. In functie de cum evolueaza pozitia labei piciorului, se recomanda metode de recuperare: kinetoterapie, masaj. Este indicat consultul ortopedic pentru a pune un diagnostic corect si a institui un tratament tintit si rapid.

 

Piciorul stramb congenital reprezinta o malformatie in care piciorul este deformat in toate axele sale. Modificarile aparute la acest nivel se impart intr-o serie de deformari esentiale. Afla mai multe detalii despre piciorul stramb congenital al bebelusului.

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors