Impreuna pentru sanatatea rurala – editia XXVII

impreuna_pentru_sanatatea_rurala_editia_xxvii-1200x797.jpg

Coalitia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin si Societatea Studentilor la Medicina din Bucuresti (SSMB) au organizat in perioada 11-13 iulie o campanie de evaluare a starii de sanatate a locuitorilor din comuna Izbiceni, judetul OLT.

 

In cadrul campaniei “Impreuna pentru sanatatea rurala” au fost efectuate analize medicale, examene clinice si consultatii de specialitate, de care au beneficiat peste 200 de locuitori.

 

Campania a inceput Sambata 12 iulie cu un seminar pe tema preventiei prin vaccinare, sustinut de Dr. Gindrovel Dumitra, medic specialist pe medicina de familie. Apoi, actiunea s-a continuat in cadrul Scolii Generale din Izbiceni, unde actiunea de evaluare a starii de sanatate a fost desfasurata de o echipa de medici specialisti si rezidenti, alaturi de studentii medicinisti, efectuand examene clinice complete in functie de patologia fiecarui pacient: analize medicale (glicemie, trigliceride, colesterol), cardiologie, ginecologie, oftalmologie, dermatologie, ecografie. Copiii au fost consultati de medici pediatri.

 

 

Primarul comunei, Mircea Velica, declara: „Am primit cu bratele deschise initiativa Coalitiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, a Asociatiei Comunelor din Romania si a Studentilor la Medicina. Suntem constienti de importanta actiunilor de preventie pentru a preintampina unele dintre cele mai grave boli, precum si tratamente costisitoare si anevoioase. Pentru locuitorii comunei noastre a reprezentat un demers important avand in vedere ca accesul la consultatiile de specialitate este destul de dificil”.

 

impreuna pentru sanatatea ruralaActiunea desfasurata la Izbiceni face parte din proiectul „Impreuna pentru sanatatea rurala” al Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti si isi propune sa implice studentii, medicii rezidenti si specialistii, alaturi de parteneri si institutii specializate, in efectuarea de investigatii medicale si consultatii de specialitate pentru locuitorii din mediul rural.

 

Coordonatorii ediției, persoanele care au muncit din greu pentru a pune totul la punct sunt Daniela Ilașcu și Alexandru Herdea.

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors