Vaccinarea copiilor – Meditatii pentru parinti

28 septembrie 2014 by Dr. Valeria Herdea0
vaccinarea_copiilor_meditatii_pentru_parinti-1200x675.jpg

Un subiect delicat, adesea controversat, dar greu de evitat este vaccinarea copiilor. Cat este de importanta? Ce se intampla cand nu ne vaccinam?

 

Cand copiii intra in colectivitate, sunt expusi la diversi agenti patogeni. Dr. Valeria Herdea, medic de familie cu profil de pediatrie, explica riscurile nevaccinarii.

 

Vaccinarea copiilor este esentiala pentru prevenirea imbolnavirilor. Cu timpul, boli grave nu se mai manifesta pentru ca au fost create vaccinuri speciale. Ani de zile se lucreaza la vaccinuri, teste si studii pentru optimizare, pana sa fie lansate pe piata.

 

Totusi, vaccinurile sunt eficiente atunci cand sunt folosite la nivelul intregii societati, nu doar individual, pentru a dezvolta o imunitate de grup. In caz contrar, poate aparea un focar de infectii, periculos nu doar pentru individ, ci pentru intreaga societate.

 

Cum actioneaza vaccinul si care sunt vaccinurile obligatorii si cele optionale? Afla in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti cu Simona Dragomir.

 

Vaccinarea copiilor – Valeria Herdea

**Preluare Radio ItsyBitsy

In cadrul Campaniei de educatie pentru Preventie, C.M.I. Dr. Herdea participa la realizarea unui ciclu de emisiuni educative pe teme de Profilaxie. Programul este dedicat educatiei pentru un Stil de viata sanatos.

 

In cadrul acestui Program educational desfasuram emisiuni dedicate parintilor si copiilor, pe teme de: vaccinare, nutritie, dezvoltare neuro-psiho-motorie. Dedicam astfel de programe in vederea implementarii in educatia copiilor nostri, a unui mod de viata care sa le mentina sanatatea la cote optime.

 

Viitorul copiilor nostri depinde de modul in care ii protejam fata de imbolnaviri la varsta mica, de modul in care ii hranim, de modul in care ii invatam ca sportul, miscarea in aer liber, gandirea pozitiva, compasiunea fata de semeni aflati in suferinta, protejarea a tot ceea ce inseamna Natura, ambient, inseamna de fapt Sanatatea fizica, psihica si implicit, cea a sufletului nostru, impreuna.

 

Sanatatea inseamna acces la educatie, la cunoastere. Accesul la educatie, aduce posibilitatea de a decide asupra viitorului Tau. Decizia cu liber arbitru propriu, ramane singura posibilitate reala de a fi liber cu adevarat.

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors