Atelier 2 – Sarcina, nasterea si lauzia – retrospectiva de Sambata

20 noiembrie 2011 by Dr. Valeria Herdea0
55-dr.jpg

Sambata 19 noiembrie, a avut loc la sediul cabinetului, Atelierul II din cadrul cursurilor Scoala familiei mele sau Cum sa fiu un parinte mai bun pentru copilul meu.

Din temele abordate spicuim:

– sarcina: probelemele trimestrului 3

 -nasterea-tipuri de nastere avantaje si dezavantaje

– prezentatiile copilului la nastere, tipuri de anestezie;

– lauza: ingrijiri, alimentatie, recuperare;elemente de kinetoterapie in recuperarea tinerelor mame

– cum respiram cand nastem, ce exercitii putem face in lauzie rolul muzicii in dezvoltarea creierului uman si in formarea personalitatii micutilor care se vor naste,”limbajul “ muzicii si importanta ei in procesul nasterii, muzica si analgezia;

– depresia post partum: cauze, recunoastere, suport, rolul familiei

– rolul sacrului in viata mamei , a copilului, rolul tatalui in viata cuplului, sacrul in preventie si terapie

     Condimentele nu au lipsit nici de data aceasta, jocul de rol a cuprins -o nastere moderna- maternitate de stat, in varianta ideala: lumina, caldura, curatenie desavarsita, personal amabil, zambitor, bine remunerat, fara probleme cu CASM…,aparatura moderna, medic  serios, dedicat, echipa de asistente si medic anestezist tineri si entuziasti, doresc o nastere intr-o atmosfera calda, avand in fundal muzica clasica, atitudini blanda, dar totul profesional extrem de bine pus la punct. Gravida, insa ghinion, ea il doreste pe Gigi, nu naste fara Gigi, Gigi nu e…dar in schimb… o avem pe mama soacra – tip parvenit, educatie – ioc, eventual subcultura, motto-ul in viata: <>, culmea are si <> unei Scoli a mamei si totusi doreste manele, desi …cineva, undeva, i-a sugerat ca muzica clasica ar face bine gravidei si mai ales copilului….si in cele din urma apare puiul de om si totul este bine… cand se termina cu bine…in fundal se aude minunat un bebelus si… Bach – Deci, totusi, s-ar putea cu putin efort si la noi sa se auda muzica clasica intr-o sala de nastere!

     Asa si atelierul nostru, am invatat lucruri noi, am acumulat experienta si am mai facut un pas…mic in insusirea artei de a deveni un parinte mai bun pentru copilul  care va veni.

     Am avut onoarea si bucuria de a avea alaturi de noi, distinsi oaspeti: Doamna Cristina Comandasu, Radio Romania Muzical, ne-a incantat sufletul si ne-a vorbit despre valentele muzicii in procesul educativ, dl. Dr. Archontis Koulossousas – obstetrica-ginecologie, Dr. Lidia Soldea – nutritie, Andrei Lefter – kinetoterapeut, d-ra Dr. Alexandra Burcusi si cum putem ajuta mama si bebelusul in mentinerea sanatatii pielii, al sanului, Dr. Laura Herdea ne-a enumerat cateva dintre avantajele de a avea trusoul bebelusului gata pregatit atunci cand bebe va bate la Usa Vietii, Dl Teodor Herdea – cu elemente si rolul sacrului in venirea pe lume a puiului nostru de om, cu redefinirea rolului tatalui, in procesul nasterii si al familiei.

     Ne-am bucurat de cateva ore interesante, in care am invatat in mod activ, participativ, despre Viata, despre rolul nostru in a o face mai frumoasa pentru cei din jurul nostru si automat, daruindu-le lor, ne  daruim si noua zile mai bune, zambete mai multe si, de ce nu? Impliniri in fiecare zi, pentru ca undeva am citit.. ca bucuria vine din lucruri mici iar fericirea are valoare atunci cand cei dragi noua ne zambesc sanatosi si armoniosi.

     In inchiere va invitam sa urmariti jocul de rol Nasterea – parodie.

     Tot pe pagina noastra de Facebook gasiti albumul foto de la atelierul 2, precum si alte informatii utile. Abonati-va la pagina de facebook a site-ului, precum si la newsletter-ul Herdea.ro pentru a fi in tema cu ultimele noutati medicale. Pentru detalii legate de evenimentele lunii Decembrie, urmariti pagina despre Programarea cursurilor Scoala familiei mele.

     Asteptam comentariile si opiniile dvs. in rubrica de comentarii de mai jos vis-a-vis de atelier, pentru ca feedback-ul ne ajuta la imbunatatirea viitoarelor ateliere.

     Album foto – Atelier 2: Sarcina, nasterea si lauzia – 19 noiembrie 2011

Cu drag,

Echipa C.M.I. Dr. Herdea

 

     Vezi Atelier 3* – Viata in dar >>

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors