De la trauma la mecanisme de protectie in cancer – Viata in dar

27 martie 2012 by Dr. Valeria Herdea0
55-dr.jpg

     Vineri, 30 martie 2012, intre orele 17:00 – 19:00 va invitam sa participati la atelierul “De la trauma la mecanisme de protectie – Viata in dar” din cadrul Conferintei Nationale a Medicilor de Familie, eveniment ce va avea loc la Palatul National al Copiilor, Sala Europa (intrarea din spate), etaj 1.

 

     Obiective

     Ne propunem să răspundem la câteva întrebari:

  • – Cum afectează stabilirea unui diagnostic de neoplazie, viaţa ”actorilor” implicaţi – pacient, aparţinători, medic?
  • – Care este stadiul actual al asistenţei şi suportului psihologic şi/sau psihiatric al pacientului diagnosticat cu cancer în reţeaua sanitară în România?

 

     Scopul atelierului

Creionarea unor posibile mecanisme de protecţie, pentru pacienţi, aparţinători şi medici.

     Punctul de pornire al acestui atelier, l-a reprezentat particularitatea condiţiei medicului de familie – acela de a cunoaste şi ingriji – în cele mai multe dintre cazuri – întreaga familie din care provine pacientul.

     Există un triunghi medic-pacient-aparţinători, ai cărui principali lianţi îl reprezintă  comunicarea, respectul şi încrederea reciprocă a celor implicaţi.


     În concluzie – educaţia pacientului vis-a vis de boala sa, în funcţie de profilul său particular, de nivelul său de acceptanţă, susţinerea sa de către echipe complexe – medic de familie, oncolog, psiholog, terapeuţi, alături de aparţinători, duc la scăderea anxietăţii, la creşterea complianţei la tratament şi în final la rezultate mult îmbunătăţite în evoluţia bolii.

 

     Atelierul este dedicat tuturor colegilor medici care au fost implicaţi de-alungul timpului, în lupta cu diverse forme de cancer, indiferent de postura implicării: medic, aparţinător sau pacient.


     Coordonator atelier

  • – Dr. Valeria Herdea – medic primar medicină de familie

     Invitati:

  • – Dr. Mircea Iorga – Preşedinte onorific AMFB
  • – Teodor Herdea – sacroterapeut

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors