Imunitatea prin prisma anotimpurilor

imunitatea_prin_prisma_anotimpurilor.jpg

       Provocarile impuse de schimbarile anotimpurilor, isi pun intotdeauna amprenta asupra vietii noatre de parinti si fireste, pe cea a copiilor nostri.

De ce este bine sa ne pregatim pentru toamna-iarna-primavara?

–          Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem pentru a fi mai sanatosi si mai rezistenti in fata schimbarilor de temperatura?

–          Cum se intra in colectivitate mai bine aparati?

–          Ce inseamna grupe de risc?

 

     Anotimpurile sunt parte a vietii noastre. Sa nu uitam insa ca ele regleaza si bioritmul vietii noastre. Intr-un fel lucram, muncim, dormim vara, intr-un alt fel iarna. Apararea noastra in fata bolii difera si ea in functie de anotimp.

 

     Schimbarea brusca de temperatura ambianta, aduce dupa sine, initierea unui proces adaptativ la nivelul organismului uman. In functie de varsta, acest process este mai rapid sau mai lent. Adultul sanatos se adapteaza rapid, copilul mic are nevoie de sustinere a sistemului imunitar. Varstnicul are un sistem imunitar delicat, pentru a carui sustinere are nevoie de imunomodulare.

 

     Colectivitatea are anumite Valente – stimuleaza procesele adaptative la un mediu nou, dar in acelasi timp impune si ea pregatire speciala pentru micutul care face primii sai pasi intr-o noua lume.

 

     Grupele de risc: gravida, peroanele cu boli cronice: astm bronsic, BPOC, bolile cardiace, depresiile imunitare, induc nevoia imunomodularii.

Cum procedam practic?

     Solicitam consiliere medicala, efectuam un consult la medicul de familie, la nevoie o baterie de investigatii, pentru a stabili nevoile care se cer a fi compensate pentru organismul nostrum, apoi, impreuna cu medicul nostru curant initiem o schema personalizata de imunomodulare.

 

Reguli de aur:

– consult medical

– consiliere medicala

– schema personalizata pe varsta, sex, stare fiziologica (sanatate), patologica (boala) sau convalescent (dupa boli care pot reduce imunitatea, precum varicela)

 

     Din multitudinea de produse oferite de piata farma, produsele din gama Activit (Ropharma) aduc o noua abordare.

 

Actiune terapeutica:

     Stimuleaza imunitatea si cresc rezistenta organismului. Lactoferina este o proteina multifunctionala care, impreuna cu imunoglobulinele G naturale din colostru, stimuleaza imunitatea si creste rezistenta organismului.

 

     Reduc incidenta complicatiilor in diverse afectiuni datorita rolului sau antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic. Antioxidant: blocheaza si neutralizeaza actiunea radicalilor liberi raspunzatori de efectele nocive asupra organismului. Imbunatatesc starea generala in caz de alergii si inflamatii. Probiotic: eficient in dezvoltarea si protejarea florei intestinale.

 

     Pot fi administrate in orice anotimp; se pliaza pentru administrare in schema personalizata.

 

     Esential-nu sunt inregistrate efecte adverse.

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Herdea.ro – Portal Medical

Herdea.ro - Portal medical
Herdea.ro – Portal medical

Herdea.ro © 2021 | Termeni si conditii 

Herdea.ro – Portal medical

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors