Educatia pentru preventie in familie
Ideea acestor articole a pornit de la necesitatea crescanda de a condensa informatii despre cum sa optimizam cresterea copiilor nostri intr-o lume unde totul sta sub semnul goanei, al lipsei de timp, al nevoilor materiale in permanenta ascensiune si al celor de natura afectiv-spirituala in cadere libera. Incercam sa oferim parintilor “instrumente de lucru”, pentru educatia copiilor, dar nu mai putin important , informatii care sa ii ajute sa faca fata la presiunea si provocarile celei mai nobile dar si celei mai responsabilizante dintre “meserii”, aceea de a fi parinte.
Scopul acestor articole, este acela de a pune la dispozitia parintilor, modalitati de interventie adaptate nevoilor educationale ale copiilor proprii, varstei lor, de a ajuta la redesenarea relatiilor intrafamiliale, redescoperirea jocului ca mijloc de baza in educatia copilului.
Un alt punct de pornire al acestor articole l-a constituit studiul influentei mediului ambiant asupra dezvoltarii neuro-psihomotorii a fiintei umane de la cea mai frageda varsta.
Vom “vorbi” despre rolul familiei, rolul colectivitatii, influenta artelor vizuale, rolul contactului cu natura, rolul afectivitatii ,al comunicarii, al prezentei unui prieten din lumea regnului animal asupra dezvoltarii intelectuale si emotionale ale copiilor nostri.
Cuprins:
Dr. Valeria Herdea
Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.