Curs de scolioza: elemente de diagnostic si tratament

curs_de_scolioza_elemente_de_diagnostic_si_tratament-1200x675.jpg

Există un număr mare de solicitări venite de la medici, pentru dobândirea abilităţilor de diagnostic si tratament al scoliozei idiopatice. Cursurile realizate in acest domeniu nu au fost numeroase pana in prezent, iar numarul medicilor care se ocupa de identificarea si tratarea  scoliozei este foarte mic, in ciuda numarului mare de pacienti.

 

Cu ajutorul Scolii Nationale de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, organizam primul curs din Romania in cadrul «Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii «Grigore Alexandrescu», curs dedicat patologiei scoliozei creditat EMC. Cursul isi propune sa efectueze un training cu aplicatii teoretice si practice in vederea unei mai bune intelegeri a Scoliozei in patologia pediatrica.

 

Cursul se adreseaza medicilor specialisti si primari din specialitatile de ortopedie pediatrica, ortopedie, neurochirurgie, chirurgie pediatrica, precum si medicilor rezidenti din specialitatile amintite care sunt membri CMR. Cursantii se vor imparti in doua serii, prima serie in perioada 01.08.2017 – 02.08.2017, iar a doua serie in 08.08.2017-09.08.2017. In cadrul celor doua zile de desfasurare, programul va include 8 ore de curs, urmand ca a doua zi sa fie dedicata activitatilor practice – 8 ore, prin introducerea montajelor in mulaje de coloana vertebrala.

 

Programul este susţinut în calitate de responsabil de program pe Sef de lucrari Dr. Alexandru Ulici având ca alţi lectori pe Asist. Univ. Dr. Sterian Gabriel.

 

Obiectivele programului:

La sfarsitul programului, participantii vor fi capabili sa:

  • explice principiile tratamentului kinetoterapeutic al scoliozei
  • explice principiile tratamentului ortotic al scoliozelor
  • enumere procedurile tratamentului chirurgical al scoliozelor
  • explice algoritmul planningului preoperator al scoliozei
  • monteze cel puţin 4 croşete pediculare laminare transverse pe mulaj
  • monteze cel puţin 4 şuruburi pediculare lombare şi toracale pe mulaj
  • explice avantajele şi riscurile tratamentului intraoperator al scoliozei

 

In urma cursului, medicii isi vor actualiza cunostiintele din domeniul scoliozei si isi vor perfectiona tehnicile chirurgicale prin modulul practic de instrumentatie vertebrala posterioara pe mulaj si ulterior, pe live surgery in modulele urmatoare.

 

Cursul se va desfasura in amfiteatrul sectiei de Ortopedie pediatrica din SCUC “Grigore Alexandrescu” (Bd. Iancu de Hunedoara nr. 30-32) unde lectorii vor tine prezentari teoretice si practice.

 

Cursul este organizat de Asociatia Romana de Traumatologie si Ortopedie Pediatrica in colaborare cu Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management, şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti alaturi de Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si creditat de CMR.

 

Inscrierile se fac accesand Formularul de inscriere: https://goo.gl/sXHdnB.

Pentru programul complet si inscrieri, accesati http://www.ortopediepediatrica.ro/ sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/AsociatiaOrtopediePediatrica.

Pentru mai multe detalii puteti folosi adresele de e-mail catalind.florea05@gmail.com si alex@herdea.ro sau la telefon 0723.358.621.

Va asteptam cu drag!

Dr. Valeria Herdea

Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors