Medicina alopata vs. medicina integrativa
Va invităm la o dezbatere pe tema medicinii integrative/medicinii holistice -medicina omului privit in ansamblul său: trup–structură fizică, minte- structură biosică si suflet–structură noesică. Suntem educaţi biosic să credem si să practicăm medicina bazată pe dovezi. Abordarea omului, sănătos sau bolnav, a suscitat in timp controverse, intre şcolile medicale si cele de terapie alternativă.
Vom traversa impreună, o scurtă istorie a terapiilor, vom discuta despre echilibrul delicat intre stiinţă, artă și comunicare, atunci când pentru binele pacientului nostru, îmbinăm principiile de terapie alopată cu cele alternative, vom redescoperi împreună dovezi, care stau la baza conceptului de medicină integrativă/holistică.
Prevenţia, respectiv vindecarea pot şi sunt influenţate de noi. Prevenţia – incepe cu schimbarea propriului mod de gândire, de manifestare faptică, de alimentaţie. Apariţia neurobiologiei – a conceptelor de neuroplasticitate, neurogeneză – a schimbat complet modul de abordare al vindecării. Rolul conştiinţei in geneza suferinţei si vindecării proprii este astăzi – dovedit ştiinţific.
Quo vadis medicina? Incotro medicina? Avem de ales între a practica o medicină clasică, uşor inchistată în canoane sau a trece la conceptul de “open mind” – minte deschisă – prin medicina holistică – integrativă, receptivă la lumea subtilă din noi, la Conştiinţa Universală a cărei parte suntem, echilibrul dintre ele insemnând sănătate sau boală.
Invitati
- Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan
- Cert. Stiințific Gr. II Herdea Teodor
Coordonator Atelier
- Dr. Herdea Valeria – medic primar, medicină de familie
Program
- Joi, 24.03.2011 intre orele 11:30 – 13:30 la Sala Europa de la Palatul National al Copiilor, sector 3, Bucuresti
Dr. Valeria Herdea
Dr. Herdea Valeria lucreaza ca medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, in sector 3, Bucuresti.